Ut Kielegat is er klaar voor.

11 November, de start van het carnaval. Vanavond staan de Grote markt en de Mezz in het teken van de bekendmaking van de nieuwe prins. De prins giert al van de zenuwen en de kappellen oefenen hun nieuwe lied.

Het motto van carnaval 2017 is ‘Kunde Maot’ouwe’. Dit zal ook meteen getest gaan worden bij de Prins carnaval. Vanaf 19.00 uur zal onder muzikale begeleiding van de Kielegatse kapellen bekend worden gemaakt wie de Pages, de Nar, het Gevolg, de Sik en de Pliessie zullen zijn. Na het opbouwen van de spanning zal de Prins op het podium springen en duidelijk zijn wie het gaat worden.

Na deze bekendmaking zal men richting de Mezz vertrekken voor het Blèèrfêêst. De concurrentie zal moordend zijn. Wie gaat er met de Thuur Piek Bokaal naar huis. En wiens lied zal het komend jaar door het gehele Kielegat te horen zijn? De vele zangers en zangeressen smeren de kelen. Er zal nog tot in de late uurtjes gefeest gaan worden.

Carnaval 2017 zal van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 februari weer plaats vinden. Alvast veel plezier en niet onbelangrijk ‘Kunde Maot’ouwe’?img_0201

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *