ilovebreda breda

Wat is een Photowalk – Alles op een rijtje

Wat is een PhotoWalk?

Een PhotoWalk is een wandeling met of zonder begeleiding, door een mooie omgeving of een bijzondere locatie en die te fotograferen.

Tijdens een Photowalk zijn deelnemers vrij om te weten waar de foto’s mee gemaakt worden; compactcamera’s, systeemcamera’s, spiegelreflexcamera’s en zelfs mobiele telefoons zijn toegestaan!

Voor een PhotoWalk met begeleiding loop je met een groep (aantal afhankelijk van locatie/omgeving) onder begeleiding van ILoveBreda of van een (stads)gids.

Iedereen is helemaal vrij om te fotograferen waar je maar wilt. Probeer eens verder te kijken dan de voor de hand liggende onderwerpen, en leg dat vast met de camera. Zoom in, zoom uit, kom dichterbij, zet een stap naar achter, kantel je camera etc. Stel de optimale belichting in en maak een foto.

Wat moet je meenemen?

Uiteraard je camera, geheugenkaarten, en als je meerdere objectieven heb, neem je die ook mee. Tevens je beschrijving van je camera, zodat je altijd terug kan zoeken waarnaar je op zoek bent. En zeker niet vergeten “goede zin”. De duur van een Photowalk is meestal van tevoren door ons ingeschat, zodat je een begin en eindtijd weet. Vaak duurt het ongeveer twee uur, en we gaan ook zeker geen kilometers lopen. Alles gebeurt in een relaxed tempo dat voor jong en oud goed is bij te houden.

De voordelen van PhotoWalks zijn dat door veel te oefenen je jezelf de techniek sneller eigen maakt. En kom je er even niet aan uit, is er altijd iemand die je wilt helpen. Ook leer je anders kijken naar de omgeving, je ziet hoe anderen tegen onderwerpen aankijken en je kunt van andere deelnemers leren hoe zij technieken toepassen. Durf te vragen!

De Photowalks van ILoveBreda worden ongeveer 10 keer per jaar georganiseerd. Sommige zijn gratis om aan deel te nemen, soms gaan ze op inschrijving en wordt er een bijdrage verwacht. De bijdrage is afhankelijk van de kosten die wij moeten maken om bijvoorbeeld een locatie af te huren of voor het inhuren van een gids. Wij proberen de bijdrage zo laag mogelijk te houden om het voor iedereen toegankelijk te houden.
 

In Nederland worden er in steeds meer steden Photowalks georganiseerd. Photowalks zorgen voor beweging, ontmoetingen, creatie en sociaal vermaak. De Photowalk volgt steeds een andere route.

De foto’s worden door de deelnemers die een Instagram-account hebben voorzien van een hashtag (#). Op deze manier bundelen we de foto’s van de Photowalk en heeft iedereen een eenvoudig overzicht van alle foto’s van die dag.

Voorbeelden Photowalks

Voobeelden van onze eerdere Photowalks zijn:

  • #ILB21     ILoveBreda Photowalk – Poolse Tank – Dak Chassépark – Centrum
  • #ILB13     ILoveBreda Photowalk – Nieuwe Station + Hotel Nassau Centrum
  • #ILB1211 ILoveBreda Photowalk – Chassé Theater
  • #ILB0712 ILoveBreda Photowalk – Koepelgevangenis
  • #ILB281   ILoveBreda Photowalk – Arrahman Moskee + Harleypand
  • #ILB317   ILoveBreda Photowalk – Grote Kerk (Backstage+Torenbeklimming)
  • #ILB144_ ILoveBreda Photowalk – Kasteel Bouvigne + Landgoed Bouvigne
  • #ILB065_ ILoveBreda Photowalk – Rat Verlegh Stadion – NAC Breda
  • #ILB275_ ILoveBreda Photowalk – Stolwerk Metaal B.V.

Om op de hoogte te blijven van onze Photowalks kun je regelmatig een kijkje nemen in onze Photowalk agenda op www.ilovebreda.nl en door ons te volgen op Facebook en instagram.

Wil je als een van de eerste op de hoogte zijn van onze activiteiten? Meld je aan op onze nieuwsbrief door een email te sturen naar info@ilovebreda.nl

 

wat is een Photowalk
ILoveBreda Photowalk