Open monumenten dagen

De open monumentendagen zitten er weer op, maar wat hebben we weer veel mooie dingen gezien. Je kon maar liefst bij 37 monumenten een kijkje nemen en daarnaast vonden er nog vele activiteiten in en rondom het pas geopende nieuwe station plaats.

Het thema van deze monumentendagen was Iconen & Symbolen. Hiermee werd verwezen naar beelden en tekens met een bijzondere betekenis. Deze Iconen & Symbolen zijn duidelijk terug te vinden in veel monumenten en hier werd dan ook uitgebreid uitleg over gegeven door de vele enthousiaste gidsen die dit weekend actief waren.

Het bezoeken van vele mooie kerken in Breda, een rondleiding of rondvaart door de KMA, de toren beklimmen, een kijkje in de koepel, met een ouderwetse trein, bus of stoomtram mee, een rondleiding door het station of de vele monumenten zelf bekijken alles was mogelijk dit weekend. Er waren dan ook veel mensen op de been die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Breda. Dit was een zeer geslaagd weekend waar wij zelf erg van hebben genoten, jullie ook?

Zelf maken wij natuurlijk ook foto's
Zelf maken wij natuurlijk ook foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *