ILoveBreda Photowalk – De Koepelgevangenis

We waren er al maanden mee bezig om eens een Photowalk te houden in de koepel, totdat we contact kregen met FutureDome, de nieuwe beheerder van de koepel vanaf 1 december. Toen ging het snel, heel snel.

De voorbereiding 

Vrijdag een akkoord voor de Photowalk de koepelgevangenis, zaterdagmiddag werden de inschrijvingen gestart, zaterdagavond zaten we vol, waarna we zondag onze mailbox openden en er meer dan 20 mensen ook nog mee Koepelgevangenis van binnenwilden! We hebben toen overlegd met FutureDome en hebben het maximaal aantal deelnemers kunnen verhogen, waarna we op maandag weer vol zaten! We zijn er druk mee geweest, we hebben bijvoorbeeld meer dan 300 mailtjes verstuurd in 6 dagen tijd. Het is het allemaal waard geweest!

Woensdagmiddag 7 December klokslag 13:00u gaan we met 70 gelukkige fotografen die uit Breda, maar ook uit vele hoeken van Nederland zijn gekomen, naar binnen voor de unieke kans om de koepelgevangenis op beeld vast te leggen.

Photowalk de Koepelgevangenis

ILoveBreda organiseerde samen met FutureDome een unieke Photowalk door de koepelgevangenis. De groep wordt binnen ontvangen met wat drinken en daarna in tweeën gesplitst.

Foto: Ben Van Oosterbosch
Artiest: Carolien Drooger

Ook is er een speciale verrassing, Wijnand Brant van gitaarlessenbreda.nl heeft zijn leerling Carolien Drooger mee genomen en zij gaat ons tijdens de Photowalk in de koepel muzikaal ondersteunen. En hoe! Een prachtig stemgeluid met goed gitaarspel leverde een absolute meerwaarde op voor deze middag. Het was een Photowalk waarbij je naast zien ook kon horen. Voor iedereen een nieuwe ervaring en absoluut voor herhaling vatbaar.

Na een uur wisselen de groepen van locatie en krijgt de groep het cellencomplex voor de vrouwen te zien. De kapel wordt op verzoek van een deelnemer ook geopend. Hiermee gaan we richting het einde van deze unieke ILoveBreda Photowalk de koepelgevangenis. We laten de koepel weer netjes achter en zwaaien de laatste deelnemers uit. De grote houten poorten gaan achter ons dicht, FutureDome gaat nu minimaal 2 jaar de koepel in beheer nemen.

Feedback

IloveBreda is heel benieuwd naar hoe de deelnemers deze dag hebben ervaren?! Wij zijn ook heel nieuwsgierig naar de foto’s van alle deelnemers! Deze mogen ze delen met ons via info@ilovebreda.nl, op Instagram via de hashtag #ILB0712 maar ook op onze Facebook pagina kun je de foto’s plaatsen van deze middag.

Dankwoord

FutureDome biedt ruimte aan pioniers.

Bewoners, vrijwilligers en ondernemers die vanuit eigen kracht en

FutureDome
FutureDome

persoonlijkheid een toegevoegde waarde leveren aan het gebied en haar leefomgeving. Mensen die nieuw en onbekend terrein willen betreden om iets nieuws te beginnen. Bijna iedereen kan deel uitmaken van FutureDome: van klein tot groot, van startup tot gevestigde partij en van bewoner tot innovator. Zij maken van het terrein een inspirerende, veilige en plezierige plek. Om te wonen, te werken maar vooral om te leven!

 

Wijnand Brant – Gitaarlessen Breda

Met diversen bands trad hij op in binnen- en buitenland. Als mede eigenaar van een muziekproductiebedrijf maakte hij muziek in opdracht, zoals reclametunes en composities voor bekende Nederlanders.

www.gitaarlessenbreda.nl
Www.Gitaarlessenbreda.nl

 

 Wijnand Brant is de ontwikkelaar van de ouder/kind lesmethode. Hij gaf 5 jaar gitaarles in Nijmegen, 8 jaar in Leeuwarden en sinds 2011 op geboortegrond Breda. Wijnand is fulltime privé gitaardocent en heeft een bloeiende praktijk met ruim 80 leerlingen in de wijk Het Ginneken.

Carolien Drooger – Artiest

Deze zeer muzikale dame van 22 jaar heeft ons uitstekend begeleid tijdens de ILoveBreda Photowalk in de koepelgevangenis, haar prachtige stem was een genot om naar te luisteren. Ze volgt lessen bij Wijnand Brant. We hebben een videoclip opgenomen met haar deze middag. Meer van haar horen? Klik dan hier!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *