Aan de sfeervolle Wilhelminastraat, op loopafstand van het bruisende stadscentrum, vind je Hemels. Van buiten oogt de zaak nog smal, maar eenmaal binnen, zijn wij verrast door de enorme ruimte die wij aantreffen. Wat een mooie zaak. Bij binnenkomst worden wij meteen vriendelijk ontvangen, onze jassen worden netjes aangenomen en we kunnen aan een mooi gedekte tafel plaatsnemen. De zaak straalt sfeer en rust uit. Over de kleur en materialen van het meubilair is duidelijk nagedacht. Het hout en staal in vele bruintinten vormen samen met de warme verlichting een mooi geheel. Je voelt je al snel thuis hier. We vinden het prettig dat de tafels voldoende uit elkaar staan zodat je genoeg privacy hebt. Ook de akoestiek is binnen goed. Het personeel is goedgekleed, heeft een open houding en is erg vriendelijk.
Inmiddels zitten wij aan onze tafel en bestellen alvast een wijntje. Hemels heeft een uitgebreid assortiment mooie wijnen. Het is dan ook lastig kiezen. We twijfelen welke wijn we kiezen. Gelukkig heeft het personeel veel kennis van de wijnen en hebben zij ons een heerlijke wijn voorgezet.
Als voorgerecht bestellen we tartaar van tonijn en de rundercarpaccio. De rundercarpaccio met truffel, Parmezaanse kaas, rucola & eendenleverkrullen is niet voor niets genomineerd als beste carpaccio van Nederland. De tartaar van tonijn is een kleurrijk gerecht en wordt geserveerd in een glas. De zeer malse tonijn wordt met een schuim van komkommer en wasabi geserveerd, zoetzure groentjes, sponscake én een heerlijke sesam crisp met gezouten karamel.
Als hoofdgerechten bestellen we Beef Wellington en Eendenborst. De eendenborst is een gerecht met rosti, bimi, stukjes pompoen en pruimen met eendenlever. Beef Wellington is een perfect rosé gebakken ossenhaas. Op krokant korstdeeg liggen gebakken krieltjes in schil. Ook wordt krokante parmaham en duxelle bij geserveerd: een fijngesneden mengsel van paddenstoelen, ui, sjalot en kruiden. Beide gerechten zijn smaakvol en mooi uitgebalanceerd.
De tijd tussen het serveren van de gerechten is overigens goed getimed. Als dessert bestellen we Hemelse Modder en het Koffie Dessert. Hemelse Modder wordt geserveerd in een glas en is gemaakt van Callebaut chocolade met een vleugje likeur 43. Het koffiedessert is prachtig opgemaakt en bestaat uit een merengue van koffie, hopjes, mascarpone, heerlijk witte chocolade, ijs van koffie, slagroom én gezouten karamel. Een lust voor het oog en wij genieten hier enorm van!
We sluiten ons diner af met een kop verse muntthee en een goede dubbele espresso.
Hemels heeft ook een prachtige, grote binnentuin welke geopend is vanaf 1 april t/m 1 oktober.
Tijdens ons bezoek aan Hemels worden wij steeds enthousiaster over het restaurant, het is echt een plek waar gastvrijheid, beleving en kwalitatief verse producten centraal staan. Een aanrader, wij komen in ieder geval snel weer eens terug!
Ben jij na het lezen van dit blog benieuwd geworden naar deze, of andere gerechten van Hemels? Neem dan eens een kijkje op de website van Hemels of neem telefonisch contact op met Hemels via 076-5224124
Restaurant Hemels
Wilhelminastraat 23
4818 SB, Breda
Openingstijden Keuken:
Dagelijks vanaf 11.00 uur tot:
ma. 21.00 uur
di. & wo. 17.00 uur
do. t/m za. 21.00 uur
zo. 20.00 uur