Valkenbergpark

Park Valkenberg

Het Valkenbergpark:

In dit park vindt je serene rust, ondanks de directe ligging in het centrum van Breda. Het ligt achter het Kasteel van Breda, waarvan het vroeger de huidige tuin was. Het park dankt zijn naam aan een valkenhuis dat aan de rand ervan stond en van waaruit de kasteelbewoners en hun gasten de valkenjacht bedreven.

Het park heeft vele mooie bomen, bloemenperkjes, een vijver met fontein en enkele beelden tentoongesteld. Ook zijn er restanten van verdedigingstorens, afkomstig van de voormalige stadsmuur te vinden. Een speelvoorziening en een T-huis zorgen voor een ontspannen sfeer.

Park Valkenberg

Loop je vanaf het station het park binnen dan zie je aan de Willemstraat het Baroniemonument uit 1905 staan. Dit werd ontworpen door P.J.H. Cuypers. Het beeld werd gemaakt in de vorm van een burcht en bekroond met een leeuw. Het is geplaatst ter herinnering aan de 500 jarige band tussen Breda en het huis van Oranje – Nassau. Naast de namen en familiewapens, staan op het monument de wapens van de gemeenten in de Baronie van Breda. Op 3 juli 1905 is het onthuld door koninging Wilhelmina.

 

<<< terug naar bezienswaardigheden