Kasteel Bouvigne

 Kasteel Bouvigne:

Net naast de wijk Ginneken en ten zuiden van het Mastbos ligt dit prachtige kasteel op een historische buitenplaats, dat sinds 1973 in beheer is van waterschap Brabantse Delta. Het landgoed dateert uit de vijftiende eeuw en bestaat uit een kasteel omgeven door drie bijzondere tuinen en een boomgaard.

De prachtige tuinen zijn het bezoeken meer dan waard. Je vindt er tuinen uit Frankrijk, Engeland en Duitsland, geïnspireerd door de trends van toen. In 2010 is de boomgaard in ere hersteld. Naast het mooie kasteel is er ook nog een kapel, koetshuis en het Hof van Bouvigne. In de kapel vestigden de catechisten zich in 1930. Er werd een vakantiehuis gebouwd voor de huisvesting van de arbeidersmeisjes. Er kwamen meerdere gebouwen voor een sociale school, een dienstbodeopleiding, een algemeen meisjeskamp, de opleiding voor gezinsverzorgster en een vormingscentrum voor cursuswerk voor moeders en meisjes.

Wegens het sterk religieuze karakter werd er in 1932 ook een kapel gebouwd op het terrein. Deze kapel is aangepast als vergaderruimte voor het bestuur van het waterschap. In kasteel Bouvigne kun je tegenwoordig ook trouwen en doordeweeks de tuinen onder werktijden komen bezoeken.

<<< terug naar bezienswaardigheden